e
Banner

Etiketler: utku ayyarkın



Aras Kargo, e-ticaretin en iyi kargo şirketi seçildi



Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo, Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirilen ve “E-Ticaretin En İyileri”nin belirlendiği ECHO Awards’da kargo kategorisinde birinciliğe ulaşarak yılın kazananı oldu. Aras Kargo, geçtiğimiz sene ECHO Awards’da müşterisine “En İyi E-Ticaret Deneyimini Yaşatan” kargo şirketi seçilmişti. 




Aras Kargo pandemi döneminde 200 milyon adrese uğradı


Yayın: 14-04-2021
Kategori: Kargo

Aras Kargo, pandemi döneminde 200 milyondan fazla adrese uğradı. Günlük uğradığı adres sayısını 500 binden 1 milyonun üzerine çıkaran şirket en fazla gönderiyi İstanbul içinde taşıdı. Pandemi sürecinde e-ticaretin etkisiyle başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Anadolu’nun farklı şehirlerinde üretim yapan KOBİ’ler de ülkenin dört bir yanına ürün göndermeye başladı. Bu durum kargo gönderimlerine de yansıdı. Doğu illerinin gönderi hacmi yüzde 70’in üzerinde arttı. Kargo hacmini arttıran iller arasında Iğdır, Bilecik, Adıyaman, Bartın, Tunceli, Kilis, Uşak, Şırnak, Giresun ve Batman yer alıyor. Artan kargo hacmini teknolojik yatırımlar ve yeni işe alımlar ile yöneten şirket, 1000’den fazla yeni istihdam yarattı.




Aras Kargo 2021'de yüzde 30 büyüdü


Yayın: 30-12-2021
Kategori: Kargo

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın 2021 yılını, 5 yıldan bu yana devam eden çift haneli büyüme trendini koruyarak yüzde 30’un üzerinde büyümeyle tamamlayacaklarını belirtti. 2021’i değerlendiren ve gelecek hedeflerini anlatan Ayyarkın, 2016’dan beri sürdürdükleri teknoloji ve otomasyon yatırımlarıyla, değişen müşteri beklentilerine cevap veren kapsamlı bir dönüşüme imza attıklarını, yeni dünya düzenine ve ihtiyaçlara uygun yepyeni bir kargo deneyimi tasarladıklarını söyledi.




Altın Liderler Ödülleri’nde Aras Kargo’ya 3 Ödül



Aras Kargo, yüzlerce şirket ve on binlerce çalışanın oylarıyla belirlenen “Altın Liderler Ödülleri’nde 2022 Yılının En Beğenilen CEO, CMO ve CHRO” kategorilerinde 3 ödül birden aldı.




Aras Kargo Azerbaycan yatırımıyla Orta Asya’ya açılıyor


Yayın: 07-06-2023
Kategori: Kargo

Aras Kargo, Aras Global markasıyla uluslararası pazarlara açılma stratejisinde önemli bir atılım gerçekleştirdi. Bu stratejinin ilk adımı olarak Starex markasıyla hizmet veren Azerbaycan'ın lider kargo şirketlerinden Star Express'in paylarının yüzde 75'ini satın aldı. Azerbaycan’da hizmet verecek olan Aras Kargo, bu hamlesiyle Orta Asya pazarına giriyor. Aras Kargo, bu sayede Türkiye'den e-ticaret şirketlerinin global pazarlara ulaşmasında stratejik bir iş ortağı haline gelerek e-ticarette tüketici deneyimini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.